2018. március 18., vasárnap
ip alapú, intelligens
tűz- és riasztásátjelzés

IntelliAlarm

Tűzátjelzés és távfelügyelet
ahogy Önnek megfelel

Az IntelliAlarm Fire IP szolgáltatásunkkal olyan személyre szabott tűzjelző távfelügyeleti szolgáltatást kaphat, mely a vonatkozó műszaki szabványok teljesítése mellett rejtett költségektől mentes, kedvező árú és közvetlen tűzoltósági kapcsolattal is rendelkezik.

Bővebben
GPS alapú nyomkövetés
személyvédelem és egészségügy

GPS személyfelügyeleti rendszerünket annak érdekében dolgoztuk ki, hogy egy-egy személy pozíció adatai mellett megoldható legyen a két irányú kommunikáció, távoli asszisztencia, vagy egészségügyi vészhelyezetek kapcsán az azonnali - és akár automatikus - segélykérés is.

Védelem Egészségügy
Azonnali információk
az ipari adatokról

Ipari átjelzés szolgáltatásunkat olyan üzemek, erőművek, víz- és közút területén működő vállalatok számára hoztuk létre, ahol speciális adatok valós idejű átvitelére, határérték figyelésére és akár földrajzi területek szerinti azonnali riasztásra van szükség.

Bővebben
Éles üzembe került az első új, közvetlen fővárosi tűzátjelző rendszer

Az éles teszten is sikeresen vizsgázott, így átadásra került a Fővárosi Tűzoltóság (Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság) új, közvetlen tűzátjelzési hálózatára kapcsolt első, az IntelliAlarm Zrt. által üzemeltetett rendszer, melyen a jelzések az egyes objektumokból az elektronikus kormányzati gerinchálózat felhasználásával, közvetlenül jutnak el a hírközpont bevetés-irányítási központjába.

A tűzoltóság által még a tavalyi évben kidolgozott egységesített informatikai koncepció alapján az egyes szolgáltatók homogén módon, biztonságosan és az egyes jogszabályi előírásokat maximálisan betartva tudják megoldani a védett objektumok tűzjelzéseinek automatikus átjelzését közvetlenül az ügyeletes hírközpont bevetés-irányítási rendszerébe. Bár a közvetlen tűzátjelzés már közel 10 éve létezik hazánkban, ez az első olyan rendszer, mely mind jogszabályilag, mind pedig informatikailag rendezi és professzionalizálja a tűzátjelzési szolgáltatást.

Az eddigi gyakorlattal szemben a tűzjelzések és az ahhoz tartozó információk nem egy független szolgáltatói számítógépen jelennek meg, hanem azok a jelzés beérkezésekor rögtön a bevetés-irányítási rendszerben aktiválódnak: „ezzel a módszerrel az eddig megszokott gyakorlat helyett akár percekkel gyorsabban megtörténhet a tényleges vonulás, az információcsere pedig kényelmesebbé és rugalmasabbá válik a tűzoltóság és a szolgáltatók között” – mondta Schütz Péter az IntelliAlarm Zrt. vezérigazgatója, majd hozzátette: „reméljük, hogy közel 10 hónapja tartó munkánk segítséget nyújt a tűz elleni védekezésben és akár emberéletek megmentésében is”.

Az új lehetőség iránt már most nagy az érdeklődés az előfizetők részéről. A társaság szeretné, ha alapvetően megváltozna az a hozzáállás, hogy a tűz elleni védekezésre költött pénz a „szükséges rossz”. Ennek jegyében a jövőben is erőfeszítéseket kívánnak tenni a műszaki fejlesztések érdekében, hogy új és innovatív átjelzési szolgáltatások alakulhassanak ki a kor igényeinek és elvárásainak megfelelően.